Rokodelska akademija
 
               

Promocija Rokodelske akademije 2 na turističnem sejmu F.re.e München

 Od srede, 19. do nedelje, 23. februarja 2014 je na sejmišču v Münchnu (Messe München) potekal največji sejem za rekreacijo in potovanja v južni Nemčiji. V sklopu promocijskih aktivnosti Slovenije, katerih glavni koordinator je bila Slovenska turistična organizacija, se je s pestro ponudbo lokalnih proizvodov uspešno predstavila tudi Rokodelska akademija 2.

Informatorji so v sodelovanju z RRA Mura obiskovalce informirali o bogatem naboru turističnih destinacij ter naravnih in kulturnih znamenitosti pokrajine ob Muri. Za animacijo obiskovalcev sejma so poskrbeli pomurski rokodelci (projekt Rokodelska akademija 2, OP SI-HU 2007-2013), ki so prikazovali izdelavo tradicionalnih izdelkov iz naravnih materialov ter nudili priložnost preizkusiti se v rokodelskih spretnostih.

Obiskovalci so tako lahko pod strokovnim vodstvom lončarke iz Centra DUO Veržej ustvarjali za lončarskim vretenom in si ogledali tehniko izdelave unikatnih izdelkov iz koruznega ličja, ki so nastajali izpod rok pletarskih mojstric Zadruge Pomelaj iz Male Polane.

V letu 2013 se je na 70.000 m2 predstavilo 1.100 razstavljavcev iz 60 držav. Sejem je obiskalo 110.000 obiskovalcev.  Slovenija, ki se že tradicionalno predstavlja na tem sejmu, je bila v preteklih letih kar dvakrat država partnerica sejma. Pri obiskovalcih sejma gre predvsem za povpraševanje po aktivnih počitnicah v naravi, v termah, velik pa je tudi interes za sredozemsko obalo in obisk mest.

Besedilo in foto: Mateja Rus